Waarom lid worden van PACT?

Omdat anno nu (culturele) diversiteit en inclusie geen optionele thema’s meer zijn, maar een werkelijkheid. Eentje waar we vaak in geloven en aan willen bijdragen, maar die ook veel vragen opwerpt en uitdagingen presenteert. We willen wel, maar weten niet hoe. Of we willen wel, maar we vinden ‘ze’ niet. Herkenbare reacties, maar tevens iets waar we samen aan kunnen werken. Het creëren en onderhouden van een diverse en vooral inclusieve instelling of organisatie valt of staat met de personen die er werkzaam zijn. Dat betekent dat je je als instelling, organisatie of bedrijf(je) kunt aansluiten als lid, maar dat het de mensen zijn, die gezamenlijk onderdeel worden van PACT als (lerend) kennisnetwerk. Zo helpen we elkaar, delen we in alle transparantie good én bad practices, breiden we ons netwerk uit en ontdekken samen vooral hoe we er voor zorgen dat ‘anderen niet alleen uitgenodigd worden voor ons feestje, maar ook mogen meedansen of zelf de dj kunnen zijn’.

Want zoals onze Critical Friend Mustapha zegt ‘bestaat diversiteit eigenlijk niet zonder inclusie’.

Wat doen de leden?

Als lid committeer je je als instelling aan dit traject. Wel mag je natuurlijk op verschillende momenten en verschillende fases collega’s namens jou laten deelnemen. Want hoe meer mensen deelnemen, des te breder het draagvlak binnen je organisatie voor de thema’s wordt.

Pact Ontwikkel Plan (POP)

Elke instelling heeft een eigen werkmap in de gedeelde cloud. Hierin staan de ontwikkelplannen per instelling waarin ze aangeven wat inzichten, verbeterpunten en smart doelen zijn.

Bijeenkomsten

De afgelopen jaren kwamen de leden om de maand samen bij een bijeenkomst waar ze cases konden voorleggen, ervaringen over specifieke onderwerpen konden voordragen en good & bad-practices uitwisselen. Gezamenlijk bepaalden ze tijdens deze bijeenkomsten de koers van het leernetwerk, de inhoud van het programma en de samenwerkingspartners. 

De leden organiseerden om de beurt in groepen samen met experts op een vakgebied en de projectleiding van PACT de zgn. PACT Practices. Uit de ervaring is gebleken dat een groot deel van het leerproces rondom diversiteit en inclusie zich afspeelde bij de organisatie van een PACT Practice. Dit programmateam kwam dan in een snelkookpan van uitwisseling, inzichten en kennisvergaring terecht, waarbij ze werden geconfronteerd met hun eigen perspectieven en visie. Met deze kennis  bereidden ze een programma voor en deelden ze dit met de andere leden van PACT.

Daarnaast kwamen regelmatig inspirerende sprekers van buitenaf hun inzichten delen. 

Nieuw: werkgroepen

Geïnspireerd door de opbrengsten van zo’n “snelkookpan”programmateam, en gedreven door de intrinsieke behoefte daadwerkelijk zelf aan de slag te zijn, is in december 2021 door alle leden gezamenlijk besloten om het programma van PACT voortaan eigenhandig vorm te geven. Daarom is rondom elk van de 4 P’s een werkgroep ingericht van actieve leden die met elkaar werken aan een tool, een “product”, waarmee vervolgens rondom die specifieke P het hele netwerk op een praktische manier aan de slag kan.