Op 11 juli zijn de aanjagers en Critical Friends samengekomen bij RAUM Utrecht voor de zesde PACT Practice. Dit was tevens ook de afsluiting van het eerste seizoen van PACT Utrecht.

 

 

Praten, luisteren en leren kennen

Tijdens deze vroege en korte ochtend sessie hebben wij terug gekeken op het afgelopen seizoen en waarom het eerste jaar vooral te maken had met kennismaking, intrinsieke motivatie en bewustwording.

Identiteit stond centraal tijdens de eerste gedeelte van het programma. Onder leiding van Timothy Akinbile hebben wij de oefening Multi-identiteit uitgevoerd om de dag te starten. Deze oefening is gebaseerd op een aantal vragen met als hoofd vraag: Welke factoren die je identiteit bepalen, zijn belangrijk voor je?
Deze interessante oefening is niet alleen handig voor zelfreflectie. Maar zeker ook om je werknemers, collega’s, directe netwerk etc. beter te leren kennen.

De 2on2 gesprekken en de nabespreking die vervolgens plaatsvonden waren zo interessant, dat wij een groot deel van onze tijd hier aan hebben besteed. De rol van opleidingsniveau, religie, sekse, gender, zorgden voor betrokken en soms emotionele gesprekken. Identiteit gaat gepaard met vele (voor)oordelen en wijken regelmatig af van het beeld dat we daarbij van elkaar hebben. Juist het gesprek erover stimuleert de herkenning en erkenning daarbij.

 

 

Plan van aanpak: 15 %

Wat wil ik als individu (binnen mijn instelling) bereiken? Dat was de kern van de vraag van de tweede oefening. In het komende seizoen van PACT zijn wij van plan de thema’s van het afgelopen jaar te herhalen om hier dieper op in te gaan. Maar om te bepalen waar we staan en waar we naar toe willen, zowel met PACT als je eigen organisatie, is er een plan van aanpak nodig. De deelnemers van PACT zijn met behulp van een aantal vragen een plan van aanpak gaan maken voor hunzelf en/of hun eigen organisatie.

De oefeningen zijn beide te vinden in het online Aanjagers pakket waar alle tools en oefeningen van het afgelopen seizoen in zijn opgenomen. Het pakket dat continu geupdate wordt is toegankelijk voor alle Aanjagers instellingen en wordt gegeven na ontvangst van de Aanjagers bijdrage.

Tools:

Via onze Critical Friend Ebru Aydin is er een tool over taal- en beeldgebruik gedeeld met het netwerk. Deze is hier te vinden.

Categorieën: NaslagwerkNieuws